Spring til indhold

Min bymidte - Dea

En sanseeksplosion af diversitet i hjertet af Odense

Dea er 20, opvokset i hjertet af Odense på Vesterbro og medarrangør af Female Festival. Idéen opstod, da Dea gik på den musikalske HF-retning, Flow.

 

- Mange unge piger i musikindustrien føler et ubehag ved deres krop, hvis de ikke føler sig ”perfekte”. Det vil jeg gerne være med til at gøre op med, og derfor startede nogle veninder og jeg festivalen. Det kan da godt være, man har lidt ekstra på sidebenene, men selvom man har det, er man stadig perfekt. Vi vil inspirere piger og kvinder til at føle sig tilpas gennem kropspositivisme, og forhåbentlig gør det, at de får et bedre selvværd.

 

Allerede under første festival lykkedes det at få stærk opbakning til den brede pallette af musikalsk diversitet, der var på programmet fra Lucy Love til folkemusik og nyetablerede lokale bands med koncerter, der indtog forskellige dele af byen som eksempelvis Ungdomshuset, Odense Tekniske Gymnasium og Vollsmose Kulturhus.

 

Noget af det, jeg synes, er fedt ved Odense er, at Odense er en lille storby. Hvis man bor i Bymidten, så får man alle indtryk på én gang, og det skaber nærmest en sanseeksplosion. Simpelthen fordi folk er så forskellige, og man ser alle forskelligheder på én gang.

 

Og netop dét karakteriserer også atmosfæren i bymidten, der har et hav af festivaler. Uanset om man er til Female-, Food – eller Film Festival, så er vejen dertil lige om hjørnet. Du kan slappe af og hygge i Café Biografen, Arkaden og Kulturmaskinen, læse til eksamen og se stand-up på Studenterhuset, høre god jazz på Dexter og få fede musik- og teateroplevelser på Momentum. Du kan mærke bylivet overalt.

 

En anden god ting er, at du kan cykle til alt. Du kan tage i klatrehallen, gå til yoga, spille vikingespil og rundbold i Munke Mose, nyde den flotte belysning i Eventyrhaven eller cykle til Havnen, hvis du har brug for frisk luft og frihed.

 

Dea Friis Henningsen

 

Februar 2018

 

Bydelsfortælling Dea

Læs mere om bymidten her

Læs mere om andre bydele i Odense og find flere personlige bydelsfortællinger her 

Find vej til Odenses forskellige bydele og aktiviteter på Odenserundt.dk

Borgmesterforvaltningen