Spring til indhold

Mit Bolbro

Mangfoldig, rummelig og rå (på den gode måde)

Sangskriver og festivalleder Betina Følleslev er opvokset i Bolbro og er vild med den mangfoldighed, som bydelen har:

 

Bolbro eller “Bolbronx” som det også bliver kaldt adskiller sig ved at være en bydel med mange forskellige typer mennesker. Der er sikkert mange fordomme om, hvem der bor her, men for mig at se, så er der et godt arkitektonisk miks mellem lejeboliger, andelsboliger, ejerlejligheder og villaer. Lejlighederne er til at betale, og vi ligger tæt på bymidten og banegården. Det er en kvalitet i sig selv.

 

Vi har mange gode faciliteter som Stadion, Skøjtehal, Cykelarena og Friluftsbadet i Bolbro. Mit arbejde og mine sociale fællesskaber er dog mest centreret i og omkring bymidten. Men jeg mærker tydeligt fællesskabsfølelsen i Bolbro, når jeg fra mit køkkenvindue kan høre trommer og jubel fra Stadion, når der er fodbold, eller når Bolbro samler hele Odense til Eventyrløbet i maj.

 

I kolonihaverne er der også et særligt fællesskab, hvor man kender hinanden, hilser på havegangene, og mødes over hækken til en snak om vind og vejr og kommende haveprojekter.

 

Jeg kan især godt lide pulsen i “Downtown Bolbro” i området omkring Hauges Plads og Middelfartvej. Det er her vejene fra Bolbro krydser hinanden, og her er ofte travlhed og trafik med både biler, fodgængere, cykler, busser og i fremtiden også letbane.

 

Betina Følleslev

Februar 2018

 

Bolbro bydel bydelsfortælling bydelsportræt

Læs mere om Bolbro her

Læs mere om andre bydele i Odense og find flere personlige bydelsfortællinger her 

Find vej til Odenses forskellige bydele og aktiviteter på Odenserundt.dk

Borgmesterforvaltningen