Spring til indhold

Ansgarkvarteret

Ansgarkvarteret ligger kun fem - ti minutter fra bymidten på cykel langs Odense Å eller via Sdr. Boulevard, mellem Odense Å og Middelfartvej.

 

I Ansgarkvarteret er man næsten midt i byen og samtidig tæt på mange grønne og rekreative muligheder. Der er god forbindelse til stierne langs Odense Å, hvor mange mennesker løber, cykler og går tur med hunden. På vej ned mod åen går man forbi nogle af Odense Boldklubs boldbaner.

 

Bydelen har mange karakteristiske steder og bygninger. Her findes Odense Universitets Hospital, Zoologisk Have og Dyrskuepladsen.

 

Bydelen rummer også flere spændende, mindre områder som for eksempel havebyen Gerthasminde, som er bygget efter engelsk og tysk forbillede. Med havebyen ønskede man at forene storbyens fordele (for eksempel arbejdspladser) med fordelene ved livet på landet (sunde og smukke omgivelser).

 

Et af bydelens store grønne områder er Ansgar Anlæg, hvor man kan sidde og spise eller bare slappe af på græsset. Her findes også et særligt langt blomsterbed. Her findes petanquebaner til glæde for de mange seniorer, som samles her for at spille og hyggesnakke, og der er store græsplæner, hvor børn og unge kan brænde en masse energi af i selskab med gode venner.

 

Ansgarkvarteret hørte oprindeligt til Odense Købstad og gik under navnet Heden. I 1811 anlagde man Assistens Kirkegård, som med tiden blev udvidet meget, mens Ansgars Kirke først kom til i 1902. Fodfolkskasernen blev opført i 1891 og Amtssygehuset i 1912. Bydelen som helhed er primært udbygget i 1890’erne og er i dag et boligkvarter med enkelte butikker langs Sdr. Boulevard og erhverv mod Middelfartvej.

 

Ansgarkvarteret vil udvikle sig meget, når Odense Universitetshospital i 2022 flyttes ud i nærheden af Syddansk Universitet og motorvejen. Det kæmpestore område, hvor sygehuset ligger i dag, vil i fremtiden blive til en helt ny bydel med blandede boliger og erhverv.

 

Centralt, charmerende og grønt

Sådan beskriver Johanna Andersen sin bydel. 

 

Læs Johannas personlige bydelsfortælling her.

 

Læs mere om andre bydele i Odense og find flere personlige bydelsfortællinger her 

 

Find vej til Odenses forskellige bydele og aktiviteter på Odenserundt.dk

Borgmesterforvaltningen