Spring til indhold

Albani - byliv og gårdhaver

Albanikvarteret rummer hyggelige byhuse og lejligheder. Her er grønt, og det ligger tæt på bymidten.

Særligt karakteristisk for bydelen er Albani Bryggeriet og støbejernfabrikken Tasso. Kvarteret ligger tæt på bymidten, men samtidig er der ikke langt til det grønne i Munke Mose og langs Odense Å, hvor man kan gå en dejlig tur eller tage cyklen. Området kommer til at udvikle sig rigtig meget i de kommende år, hvor letbanen kommer til at løbe igennem Albanigade, og gaden kan få en helt ny karakter.

 

Området har flere små specialbutikker, men er først og fremmest et sted, hvor man bor og lever sit hverdagsliv. Her er en del børnefamilier, men også unge og ældre er glade for kvarteret.

 

Albanikvarteret

 

Bydelen har et aktivt lokalt liv, for eksempel omkring beboerhuset i Godthåbsgade eller Professor Labris Plads. Professor Labri var en landskendt gøgler, som på et tidspunkt boede i Skt. Knudsgade. Her kan kvarterets unger lege.

 

Der er mange baggårde og smutveje blandt husene, og nogle af dem fører til små grønne områder eller haver. Mange af de små byhuse har gårdhaver, hvor man kan sige hej til sin nabo over hækken.

 

Albanikvarteret er opført mellem 1850 og 1900 og er det ældste kvarter i Odense efter bymidten.

 

 

Kultur, kreativitet og overskud til hinanden

Sådan beskriver adfærdsdesigner Morten Henriksen Albanikvarteret, hvor han bor.

 

Læs Mortens personlige Bydelsfortælling om Albanikvarteret her.Læs mere om andre bydele i Odense og find flere personlige bydelsfortællinger her 

Find vej til Odenses forskellige bydele og aktiviteter på Odenserundt.dk

Borgmesterforvaltningen