Spring til indhold

Agedrup - Bullerup

Landlige omgivelser og kort afstand til både by- og kulturlivet i centrum og naturen omkring Odense Å og Odense Fjord

 

Bullerup og Agedrup ligger i det nordøstlige Odense, tæt ved Odense Fjord og langs landevejen mod Kerteminde. Længere mod øst,helt fri af byen, ligger de små landsbyer Vester Kærby og Lerhuse.

 

Det særlige ved området er, at man kan bo i landlige omgivelser og samtidig have kort afstand til både by- og kulturlivet i centrum og naturen omkring Odense Å og Odense Fjord. Ræveskoven, Vejrup Å, flere små vandløb og mange stier inviterer til gåture og naturoplevelser.

 

Bullerup er oprindeligt en landsby fra overgangen mellem vikingetid og middelalder og nævnes første gang i 1383. I middelalderen var der en hovedgård og et større godskompleks i Bullerup. Omkring 1900 havde landsbyen 12 gårde, og da jernbanen Odense-Kerteminde-Martofte åbnede, fik den også en station - Bullerup Trinbræt.

 

Bullerup har en særlig tilknytning til Seden og Åsum, som i midten af 1960’erne var samlet i Fjordager kommune. Navnet Fjordager bliver stadig brugt i navne på idrætsforeningen, hallen mv. Bydelen har siden udviklet sig til et stort lokalsamfund, primært udbygget fra 1960-1990 med parcelhuse og rækkehuse, og der er stadig mulighed for nye boliger i Markhaven syd for Bullerup.

 

I området findes både sportshal, svømmebad og sundhedshus samt en aktiv beboerforening, Agedrup Sogns Beboerforening, der bl.a. arrangerer Skt. Hans fest, hvor ca. 1.000 deltager, juletræstænding, fastelavn og en årlig affaldsindsamling.

 

Beboerne er meget aktive, og i 2017 deltog Agedrup/Bullerup i ’Borgerne Bestemmer’, hvor borgerne stemte om anvendelse af 200.000 kr. til projekter i bydelen.

 

Læs mere om Borgerne bestemmer her 

 

 

Børnevenlig bydel med stærkt fællesskab

Sådan beskriver Dorthe Reinberg sin bydel Agedrup-Bullerup.

 

Læs Dorthes personlige bydelsfortælling her.

 

Læs mere om andre bydele i Odense og find flere personlige bydelsfortællinger her.

 

Borgmesterforvaltningen