Spring til indhold
Luk

Naturvejledning i Odense kommune

Der findes gode muligheder for naturoplevelser i Odense kommune på egen hånd. Særligt Fjorden og ådalenes vandløb, skove og blomstrende enge kan danne rammen om spændende ture i det fri, ligesom naturområdet ved grusgravene i Tarup-Davinde er et besøg værd.

 

Der er også mulighed for at opleve naturen på en guidet tur med naturvejleder. Ved et besøg på en af kommunens tre naturskoler kan man udforske naturen i dybden.

 

Guidede ture

Naturvejledere

Naturskoler

Links 

 

Udsigten fra Stige Ø

 

 

Guidede ture

By- og Kulturforvaltningen arrangerer hvert år offentlige ture i de grønne områder og kommunen og udgiver hvert år folderen "Ta' på tur i det grønne Odense", hvori årets guidede ture og arrangementer er beskrevet. Turene foregår rundt om i kommunen, men de fleste tager udgangspunkt i områderne omkring naturskolerne. 

 

Cykeltur ved Fjorden  Lægeurter i Klosterhaven  Et kig ud i Universet fra Tarup-Davinde Grusgrave

 

 

Naturvejledere

Odense Kommune har tilknyttet en række naturvejledere, der tilbyder forskellige guidede ture for skoler, institutioner, foreninger og folk i almindelighed.

 

Hvad vandet gemmer ved Åsum  Morgentur ved Hole Skov  Blomsterenge ved Odense Å

Jan Langebæk afholder sine ture med udgangspunkt i Naturskolen Vigelsø.
Tlf: 20 49 57 15
E-mail: janl@pmc.odense.dk
  
Henrik Kalckar Hansen og Elsebeth Pedersen holder til på Naturskolen Aaløkkestedet i Tarup- Davinde Grusgrave.
Tlf: 63 75 09 90
E-mail: naturskolen@odense.dk  

Rikke Kaas Molin er Natur- og Friluftsvejleder med arbejdsområde ved fjordområderne i Odense, Kerteminde og Nordfyns Kommune. Rikke Kaas Molin har kontor på Korsløkke Ungdomsskole
Tlf. 30 52 56 41 og mail rikm@odense.dk.

 

 

Naturskoler

 

Odense Fjords Naturskole på Vigelsø formidler især Fjordens naturNaturskolen Vigelsø - Øen ejes af Skov- og Naturstyrelsen.

 

 

 

 

 

 

Naturskolen Aaløkkestedet ligger ved Lindved Å i Hudevad Naturskolen Aaløkkestedet i Tarup-Davinde Grusgrave fungerer gennem interesseselskabet Tarup-Davinde I/S.

 

 

 

 

 

Naturværkstedet Hollufgård Vandmølle ligger naturskønt ved herregårdenNaturværkstedet Hollufgård Vandmølle er Natur, Miljø og Trafiks gratis tilbud til Odense Kommunes skoler, institutioner og naturforeninger.

 

Links

Find mere information og kontakt en naturvejleder gennem Naturstyrelsen.

PRINT
Tilføj link i FacebookTilføj link i TwitterFøj til favoritterSend til en ven|Vis flere muligheder