Spring til indhold
Luk

Kano og kajak

 
Oplevelser og muligheder
Start- og slutsteder, overbæringer og rastepladser
Sejladsbestemmelser
Links

En tur i kajak eller kano en sommerdag er en rigtig god oplevelse, hvor du får masser af luft og motion og kan se landskabet og byen fra en helt anden vinkel. Er du alene, kan du nyde roen og naturen, mens det for en familie eller gruppe også er en hyggelig fællesaktivitet, der giver mange smil og et godt sammenhold.

Der er fine muligheder for kano- og kajaksejlads på Odense Å og Odense Fjord. På Odense Å er det, afhængigt af årstiden, muligt at sejle en strækning på 15 km (hele året), 22 km (1. juni til 1. april) eller 35 km (vinter). Se nærmere under sejladsbestemmelser.

Start- og slutsteder, overbæringer og rastepladser ved Odense Å

Her kan du se forslag til steder, hvor du kan starte eller slutte din kano- eller kajaktur. Det er steder, hvor der er en bro eller en brink, gode offentlige adgangsforhold og p-plads, og der er ligeledes forslag til rastepladser. Ved Dalum Papirfabrik, Munke Mose og Ejby Mølle er det er nødvendigt at bære kanoen eller kajakken en strækning. Disse strækninger er markeret med rødt på kortene herunder. Klik på kortet og få informationer.

Sejladsbestemmelser

Offentlig sejlads er kun tilladt på Odense Å og kun inden for bestemte perioder afhængig af, hvilken strækningen af åen man ønsker at sejle på.

Af regulativet for Odense Å fremgår det bl.a., at man hele året må sejle med robåde, kanoer og kajakker på strækningen fra Erik Bøghs Sti i Fruens Bøge til udløbet ved Seden Strand.

Fra 1. juni til 1. april må man sejle med robåde, kanoer og kajakker på strækningen Brogårdsvej i Bellinge til Erik Bøghs Sti i Fruens Bøge.

Fra 1. november til 1. april må man sejle med robåde, kanoer og kajakker på strækningen fra Nr. Broby til Brogårdsvej (vintersejlads).

Se sejladsbestemmelserne på Odense Kommunes webkort-tjeneste KortInfo (det tager et øjeblik at åbne kortet)

 

Links:

 
Udelivsklumme

Sejle op ad åen - klumme om sejlads på Odense Å
 
Udlejning
Skibhusskolen
Grejbank
Kaj´ens bådudlejning
Adventure Events
FDF Odense 4

 
Klubber

Odense Kakajklub
Odense Havkajakklub
Kano og Kajakklubben Odin

 
Teknik
Kanoteknik
Kajakteknik

 
Andet

Udeliv – her kan du finde forslag til gå- og cykelture i Odense Kommune. Du kan også læse om natur, geologi, kulturhistorie, kunst i naturen, klummer og artikler om at stresse af i naturen.

På Odense.dk/parker kan du finde flere links til f.eks. artikler, foldere, aktiviteter, natur og historie

 

HavnegadeDalum PapirfabrikSkovsøenErik Bøghs StiPåskestrædeMunke MoseEjby MølleKulturbotanisk HaveBorreby MølleKratholm / Bellinge BroVest for ÅsumHavnegadeVest for ÅsumKulturbotanisk HavePaaskestrædeMunke MoseErik Bøghs StiSkovsøenDalum PapirfabrikGrødepladsen baf Dalum "HavnKratholm / Bellige Bro
PRINT
Tilføj link i FacebookTilføj link i TwitterFøj til favoritterSend til en ven|Vis flere muligheder