Spring til indhold
Luk

Hvad kan du bruge anlægget til?

 Det er oplagt at finde vej til Ansgar Anlæg på cykel eller til fods. Der er et netværk af stier til og gennem anlægget fra Kirkegårds Allé, Sdr. Boulevard, å-stien via Kastanievej, Heden og Falen via Assistens Kirkegården.

Cyklister på cykelstien langs Sdr. Boulevard, som i øvrigt er Danmarks ældste cykelsti, føres også ind i området, idet stien på smukkeste vis er lagt nogle meter ind i parken.

Traditioner
Hvert år afholdes 1. maj arrangement på plænerne i anlægget. Pladsen foran Ansgar Kirke bliver ofte benyttet som start eller endestation for demonstrationer gennem byen. På denne plads er der i december måned salg af juletræer

 

Lidt sydligere (se kortet på forsiden) i nærheden af legepladsen findes et mindesmærke for de faldne i 2. verdenskrig.

Hvert år den 9. april er der mindehøjtidelighed og den 4. maj afholdes en mindeparade med taler, kransenedlæggelse, gudstjeneste og lyssætning.

En nyere tradition er sutte-træet: en velvoksen bredkronet tyrkisk hassel, hvor børn og deres forældre kan hænge de kære sutter op, når det er tid til at sige farvel til dem. Det er en meget benyttet mulighed og mange af de nederste grene er fyldt med børnenes aflagte sutter. Alle sutter er velkomne, men gerne i en snor eller lignende og helst ikke i plasticposer. Træet står ved stien langs Assistens Kirkegården mellem de to sydligste petanquebaner. 

Leg og aktiviteter
Til de mindre børn er der en hyggelig lille lund med legeplads,hvor der er vippehøns, gynger og en lege-bakke med trædesten.


Nogle af træerne i lunden er kastanjer, og en hyggelig familieaktivitet i sensommeren er at samle deres frugter. Der er flest hestekastanjer. Deres frugter er smukke, dejlige at røre ved, sjove at lege med og gode at bruge til for eksempel dekorationer og kastanjedyr.

Et enkelt træ er en meget flot og gammel ægte kastanje. Under træet kan man være heldig at samle spiselige kastanjer, når det har været en god sommer.

 

I den sydlige del af anlægget er der store åbne græsarealer, hvor især de to fodboldmål tit er i brug. De skoleklasser, unge og familier, der bruger området, medbringer ofte udstyr til kongespil, rundbold eller andre boldspil og lege. Legepladsen og mål til boldspil kan findes på forsidekortet.

Op og ned i tempo
Det fine net af stier i anlægget kan fint indgå som en del af en løberute.  Under links kan du finde løbehjemmesider og et værktøj til at tegne og måle din egen løberute.I roligt gåtempo tager en rundtur i Ansgar Anlæg en lille halv times tid. Undervejs er der chance for blandet andet at komme forbi stauder, buske, træer, skulpturer, legende børn og petanquespillere.

Endnu roligere aktiviteter er der også mulighed for. Det kan være et hvil på en af bænkene - måske med en bog. På en god dag er det lige fra tidlig morgen muligt at sidde i læ og sol på de sydøst vendte bænke langs Assistens Kirkegården. De grønne områder i anlægget kan også fint bruges til picnic, afslapning og solbadning.

 

PlænerneAssistens Kirkegården er et godt sted at opholde sig, hvis søger du helt fredelige og rolige omgivelser. En gåtur rundt på kirkegården er en helt speciel oplevelse med de mange blomster, buske, træer, gravsteder, kroge, kringlede stier og stedets helt specielle stilhed. Her er der virkelig mulighed for – både fysisk og mentalt - at komme langt væk fra det, der stresser og fornemme, hvor godt det er for krop og sjæl at bevæge og opholde sig i det grønne.

Petanque

I anlægget findes 4 fine og meget benyttede petanquebaneanlæg med i alt 16 baner - heraf 4 med lysanlæg.

Petanquebanerne trækker mange spillere til. I sommerhalvåret spiller Odense Petanque Klub flere gange om ugen i anlægget.Der er fri adgang for alle til at benytte banerne. Spillet egner sig fint som en hyggelig fælles aktivitet for unge og ældre.

Petanquereglerne er enkle. Spillet er ikke så fysisk krævende, men er mere taktisk og præcisionspræget.

 

 

 

 

Videre ad stierne - ud i andre grønne områder
Der går som nævnt et net af stier gennem anlægget. For eksempel er der mod sydvest sti-forbindelse til Odense Squash Center, J.B. Winsløwkollegiet, Hunderupskolen/planetsti langs Hunderupskolen, OUH og Heden.

 

 

Odense Å ligger tæt på (forbindelse via Filosofgangen, Kastanievej eller viadukten ved Hunderupskole), og her er der mulighed for længere ture til andre grønne områder. For eksempel mod syd til Skovsøen (ca. 3 km) og å-dalen ned mod Bellinge (ca. 9 km) eller mod nordøst til Munke Mose, H.C. Andersen Haven (ca. 1 km), Kulturbotanisk Have (ca. 4 km) og Vollsmose/Kertemindevejen (ca. 9 km).

Langs Odense Å-stien er der skilte med kilometerangivelser. På hjemmesiden Udeliv findes beskrivelser af ture langs Odense Å: Den fredede Odense Ådal og Langs Odense Å til Stige Ø .


Links
Inspiration til leg og udfoldelse i det grønne  
Boldspil
Løb – ruter og klubber i Odense
Grønne pauser får os til at føle os mindre stressede - artikel i ”MiljøDanmark” (se side 6)
Petanque-regler – se for eksempel Wikipedia eller petanque.dk
Indvielse af Petanque-baner
Den fredede Odense Ådal og Langs Odense Å til Stige Ø - beskrivelser af ture langs Odense Å på Udeliv
Ansøgning om udendørsarrangement

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRINT
Tilføj link i FacebookTilføj link i TwitterFøj til favoritterSend til en ven|Vis flere muligheder