Spring til indhold
Nyhed

Smag på Byens Køkken til Odense Havnekulturfestival

29-05-2015

I år vil Byens Køkken være at finde på weekendens Havnekulturfestival. På standen kan man få sig nogle smagsprøver på den mad, Byens Køkken leverer til bl.a. de ældre. Man kan deltage i konkurrencer om at dufte og gætte krydderier, og de små kan så karse. Ældre- og Handicaprådmand Per Berga Rasmussen vil deltage noget af tiden, og ser frem til at få en snak med odenseanerne om de nye tiltag, der er lavet på madområdet. Rådmanden udtaler:

 

”Maden, som kommunen leverer, har til tider været en regulær ’varm kartoffel’. Men der er sket rigtig meget det sidste års tid. Alt bliver lavet fra bunden i Byens Køkken, og nu får festivalens gæster også mulighed for at smage på sagerne og få en snak med personalet og mig omkring de mange forbedringer, vi har lavet. ”

 

Også den fynske stjernekok Claus Holm vil deltage om lørdagen mellem 11-13. Claus Holm har været med helt inde i køkkenet hos den kommunale madleverandør og vil fortælle, hvordan maden har fået et løft.

 

Claus Holm uddyber: ”Ingen skal kede sig i munden – hverken unge eller ældre. Jeg har valgt at engagere mig i Byens Køkken, så jeg kan give lidt tilbage til de, der har skabt det samfund, vi nyder godt af i dag. Det vil jeg gerne fortælle en masse om”.

 

De besøgende vil kunne smage flere kulinariske klassikere, som Byens Køkken har genopfundet sammen med Claus Holm: fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade, spareribs med coleslaw mm. Og der er godt nyt til dem, der vil smage det derhjemme også: Medarbejderne på standen vil have Claus Holms opskrifter liggende til uddeling.

 

Hvornår: Standen er åben 29. maj kl. 16-20, 30. maj kl. 10-20, 31. maj kl. 11-17. Claus Holm er på standen 30. maj kl. 11-13. Per Berga Rasmussen er på standen 30. maj kl. 11:30-12:30 og 14:30-15:30, desuden 31. maj kl. 11:30-13:30.

 

Hvor: Byens Køkkens stand på festivalen er for enden af gaden Havnepladsen.

 

Adgangsforhold: gratis parkering ved Tysklandskaj (indkørsel fra Gammelsø)