Spring til indhold
Nyhed

Hvordan laver man en bydel til demente?

25-08-2015

OK-Fonden og Odense Kommune er gået sammen om at skabe Byen for Livet - en bydel målrettet 200-300 mennesker med demens. Men før bydelen kan bygges, skal eksperter og pårørende belyse alle aspekter af livet med demens. Den proces starter tirsdag d. 25 august på Odense Rådhus.

 

Adm. direktør i OK-Fonden, Paul Erik Weidemann, udtaler:

 

- Nu starter vi en proces, hvor vi skal 360 grader rundt om demens. Vi skal turde udfordre os selv og være nysgerrige. Vi skal gentænke boligen, samarbejdet med familien, med frivillige og meget andet. Når alt er undersøgt, kan vi gå i gang med det egentlige byggeri af Byen for livet.

 

På dagen vil der være oplæg fra bl.a. støtteforeningen Margurittens Venner, Ældesagen og Alzheimerforeningen. Også to borgere med demens kommer på scenen og fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Per Berga Rasmussen (Ø) uddyber:

 

- Byen for Livet skal give mennesker med demens et liv fuld af mening og livskvalitet - uanset hvilket stadie deres demenssygdom er i. Det kræver, at vi involverer alle organisationer, eksperter og pårørende, som har lyst til at bidrage. Vi skal bruge den bedste viden til at skabe de bedst mulige rammer for et godt liv med demens.

 

Danmarks største inddragelse

På dagen vil der finde en massiv idéudvikling sted, men det er kun begyndelsen. Den 25. august vil også være startskuddet på en bred inddragelse af hele befolkningen. Henover 14 måneder vil personer med demens, pårørende, eksperter, fagfolk og engagerede borgere af enhver art blive inviteret til at fremlægge deres ideer. Det foregår på www.byenforlivet.dk, hvor der fra d. 25. om eftermiddagen bliver plads til at tænke og dele de store tanker.

 

- Hvis alt går, som det skal, ender dette med at blive en af Danmarks allerstørste og bredeste inddragelser af folket i løsningen af samfundsudfordringer, siger sekretariatschef for Byen for Livet, Peter Martin Jakobsen.

 

Foruden OK-Fonden og Odense Kommune er processen med videninddragelse også støttet med midler fra Det Obelske Familiefond.

 

Fakta om arrangementet

Hvor: Odense Rådhus

 

Hvornår: 25. august, kl. 10-15

 

Deltagere: 70-100 inviterede gæster med særlig interesse i og viden om demens.

 

Presse: Pressen er velkommen, men kontakt presseansvarlig Christian Marcussen på tlf. 5128 4251, hvis der ikke er lavet en forudgående aftale.

 

Program: Ekspertoplæg frem til kl. 12. Fra 12:30 og frem er der workshop og videndeling. Se det vedhæftede program for detaljer.