Spring til indhold
Nyhed

Bæredygtigt arbejdstøj til plejepersonalet i Odense Kommune

14-12-2015

Ved tidligere udbud har der blot været en række minimumskrav om bæredygtighed, som tøjet skulle leve op til. F.eks. et krav om Svanemærkning. Som noget nyt i år er bæredygtighed gjort til et egentligt tildelingskriterium, og vil derfor være noget, som leverandørerne direkte bliver målt på.

 

- Hvis vi virkelig vil rykke på det her, skal der være et incitament for udbyderne til at gøre noget ekstra. Derfor ønskede jeg, at bæredygtighed skulle være et tildelingskriterium ligesom pris, service og kvalitet også er det. Det vil motivere leverandørerne til at komme med nye og kreative bud på, hvordan bæredygtighed kan tænkes ind, siger ældre- og handicaprådmand Brian Skov Nielsen (EL)

 

I udbudsmaterialet vægtes pris 40%, service 25%, bæredygtighed 20% og kvalitet 15%. Leverandørerne skal altså ud over at beskrive pris og service også beskrive tøjets ”livscyklus”. Det vil sige beskrive, hvordan tøjet er produceret, og hvordan det kan genanvendes.

 

Fra Brian Skov Nielsen lyder det:

 

- Det her er endnu et eksempel på, at vi som kommune og forvaltning tager bæredygtighed alvorligt. Tidligere på året fik vi el-biler i vores udkørende grupper, der bl.a. yder hjemmepleje, og nu går vi efter at få bæredygtigt arbejdstøj til personalet. På den måde kan vi både tage os omsorgsfuldt af de ældre samtidig med, at vi passer på den verden, deres børnebørn skal vokse op i.

 

Efter planen skal det nye tøj præsenteres for forvaltningen i uge 5 i det nye år og dernæst tages i brug sidst på året.