Spring til indhold
Nyhed

Ny skov i det østlige Odense

08-09-2014

Pengene til at rejse skoven kommer fra projektet med at etablere Munkebjergvejs forlængelse. Vejen går igennem en del af den nuværende skov, og Skovloven kræver, at der plantes mindst dobbelt så meget skov, som der fældes. Odense Kommune har valgt at omdanne et areal, der er tre gange så stort som det, der bliver fældet, så der er mulighed for lysåbne arealer i skoven. Der bliver gravet en sø, og der bliver græsarealer med dyr på.

 

Derudover bliver der anlagt gode stier i skoven til gå- og løbeture. Det nye vandløb og den nye sø vil gøre landskabet mere interessant. I skoven plantes mange forskellige træer, så der bliver forskellige oplevelser at gå efter. Tilmed bliver der plantet hindbær, æble- og pæretræer og hasselbuske, så der er frugt at høste på turen.

 

Skoven hjælper klimasikring på vej

Entreprenøren går i gang i uge 37 med at grave Åsum bæk frem i landskabet. Åen er i dag en dyb rende, hvor vandet ikke har kontakt til omgivelserne. Når skrænterne bliver gravet væk, vil vandet kunne oversvømme de lave brinker i perioder, og der vil opstå mange spændende planter. Desuden vil den fremtidige Åsum bæk kunne rumme meget mere vand end i dag.

 

- Det glæder mig utroligt meget, at vi med projektet ikke blot bidrager til en skøn natur i området, men at vi også er med til at klimasikre Odense ved store regnskyl. Det bliver til stor gavn for naboerne, som vil opleve, at bækken kan løbe over sine bredder ind i skoven frem for at bidrage til mere vand i boligområderne, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind.

 

Området ved selvsyn

Det er Odense Kommunes håb, at rigtig mange vil følge omdannelsen fra mark til skov, og at skovens udvidelse vil kunne lokke endnu flere ud i området. Har man lyst at se området ved selvsyn, guider kommunen rundt i området den 29. september kl. 16.30 med start ved markvejen på Grevelundsvej. Gode ideer til skoven er også velkomne på denne tur.