Spring til indhold
Nyhed

Odense Kommune med i stort fremtidsprojekt om Danmark år 2050

19-12-2013

Målet med DK2050 er at skabe en kvalificeret national debat om, hvordan vi skaber et bæredygtigt samfund og byliv i 2050. DK2050 vil forholde sig til de mulige fremtider og retninger de danske byer og regioner kan styre mod for at indrette sunde og bæredygtige byer. Hvilke valg og hvilke fravalg kommer byer og regioner til at tage?

 

Derfor er Odense med i DK2050

- Odense Kommunes grundlæggende styrke er, at vi er bevidste om, hvilket ansvar vi som Danmarks 3. største by har som vækstdynamo – både lokalt, regionalt og nationalt. Gennem de sidste ti år har vi i Odense Kommune arbejdet med transformationen af Odense til en moderne og grøn storby. Samtidig har vi de sidste to år samarbejdet med otte fynske kommuner om at udvikle Byregion Fyn. Udviklingen sker på baggrund af grønne og bæredygtige valg i en fælles strategisk og fysisk planlægning, der skal sikre byregionen vækst. Vi vil gerne bidrage med den viden og erfaring, vi har erhvervet os i den sammenhæng til Danmark 2050, udtaler Jannik Nyrop, chef for Bystrategisk Stab, Odense Kommune.

 

- Omvendt forventer vi, at deltagelsen i Danmark 2050 kan inspirere os i arbejdet med udviklingen af en stærk og bæredygtig fynsk byregion, og projektet kan bidrage til at kvalificere kommunens lokale strategiske og fysiske planer om transformation fra stor dansk by til dansk storby.

 

Parterne i projektet

DK2050 udvikles og drives af Dansk Arkitektur Center (DAC) i et partnerskab med

Realdania og Kulturministeriet, Miljøministeriet, Erhvervs- og Vækstministeriet og Klima-, Energi- og Bygningsministeriet.

 

Foreløbigt deltager ti kommuner i projektet: Aalborg, Aarhus, Ringkøbing-Skjern, Sønderborg, Fredericia, Middelfart, Odense, Kalundborg, Høje-Taastrup og København. Byerne er udvalgt, fordi de er frontløbere inden for bæredygtig og strategisk byudvikling bredt fordelt i Danmark. Foruden byerne deltager også Region Syddanmark og Region Nordjylland.

 

Rambøll og Grundejernes Investeringsfond er partnere i projektet og vil løbende bidrage til udviklingen. DAMVAD og Kairos Future er valgt som analyse- og scenariepartner, og de står for udarbejdelsen af scenarier.

 

http://www.dac.dk/da/dac-cities/dk2050/