Spring til indhold
Nyhed

Miljøvenlig skøjtebane i Odense i 2010

27-11-2009

Gråbrødre Plads er ved at blive omlagt, og det betyder, at skøjtebanen ikke vil blive stillet op i år. Men i vinteren 2010/ 2011 bliver den gamle CO2 tunge is-skøjtebane skiftet ud med en bæredygtig skøjtebane i kunststof.

I øjeblikket er Gråbrødre Plads ved at blive omlagt, og den nye belægning skal have tid til at sætte sig, før den atter kan huse byens skøjtebane. Derfor må alle skøjteglade unge og gamle ruste sig med tålmodighed og vente på den nye og mere bæredygtige skøjtebane, der bliver sat op til næste vinter.

Udskiftningen af is-skøjtebanen til en bæredygtig bane i kunstmateriale vil spare miljøet for 95.000 kilo CO2 årligt. Derfor godkendte By-og Kulturforvaltningen i foråret beslutningen om en miljøvenlig skøjtebane. - Jeg er glad for, at vi har fundet et alternativ til den klima-belastende skøjtebane, så børn og voksne fortsat kan boltre sig i vintermånederne.
Vi har jo en ret ambitiøs Miljøpolitik her i Odense, og det er da rart, at vi stadig kan tilbyde skøjtemuligheder i city og samtidig spare CO2, siger Rådmand Anker Boye.

Gråbrødre Plads
Gråbrødre Plads har eksisteret siden den tidlige middelalder og er en af de mest besøgte pladser i Odense. Beliggenheden i centrum af byen og de mange caféer trækker mange besøgende til. Flere af byens aktiviteter finder også sted her; Events, markeder, blomsterfestival og altså skøjtebanen i vintermånederne. For få år tilbage blev denne historiske plads brugt til bilparkering, men nu brydes asfalten op og en ny og flot belægning lægges på.


Under overfladen gemmer Gråbrødre Plads på mange kulturhistoriske levn. Pladsen er oprindelig en begravelsesplads for bl.a. for borgere, som har givet donationer til klostret. Jo større donationerne var, jo nærmere klostret blev man begravet. Desuden er flere royale personligheder lagt til hvile her; Kong Hans, Dronning Christine og Kong Christian ll m. fl.. By -og Kulturforvaltningen har sammen med Odense Bys Museer udviklet nogle store bronzeplader, som skal lægges ned i belægningen og kan fortælle historien.

 

Odense Kommune
Trafik og Anlæg
By- og Kulturforvaltningen
Nørregade 36 - 38
5000 Odense