Spring til indhold
Nyhed

Stærkt felt prækvalificeret til rådgivning på letbane i Odense

09-11-2011

13 hold er nu udvalgt til at give tilbud på teknisk rådgivning og bygherrerådgivning på den kommende Odense Letbane, der skal forbinde centrale byområder i Odense.

 


Prækvalificeret inden for to opgaver

To opgaver har været i EU-udbud: Teknisk rådgivning og bygherrerådgivning.

 

De udvalgte hold skal bruge tiden frem til nytår til at komme med mere konkrete tilbud på, hvordan de vil løse opgaverne. Holdene er sammensat af udenlandske firmaer, der har konkret erfaring med letbaneprojekter, og danske firmaer med solid erfaring i at yde rådgivning i en dansk sammenhæng.

 

”Der er tale om stærke og velkvalificerede hold, og vi er meget glade for den store interesse, der har været for at deltage, også blandt udenlandske firmaer med erfaring i at planlægge letbaner andre steder i Europa”, siger projektchef for letbanen, Hanne Moe.

 


Teknisk rådgivning

Syv hold er prækvalificeret til at give tilbud på den tekniske rådgivning. Opgaven for den tekniske rådgiver er at detaljere letbaneprojektet og udarbejde et oplæg til VVM-redegørelse (vurdering af virkninger på miljøet). Den tekniske rådgiver skal også se nærmere på transportsystem, letbanevogne osv. Senere vil producenter og entreprenører få mulighed for at afgive tilbud på de konkrete leverancer.

 


Bygherrerådgivning

Seks hold er blevet prækvalificeret til at give tilbud på bygherrerådgivning. Bygherrerådgiveren skal hjælpe Odense Kommune med at holde øje med økonomi og kvalitet i projektmaterialet.

 

Både den tekniske rådgiver og bygherrerådgiveren vil bidrage til projektet frem til 2020, hvor letbanens første etape forventes at blive taget i brug - samme år som det nye universitetshospital, Nyt OUH, åbner.

 


Følgende 6 hold er prækvalificeret til bygherrerådgivning:

 


NIRAS A/S (DK)

Underrådgivere: Egis Rail (FR) og Light Rail Transit Consultants GmbH (D)

 


COWI A/S (DK)

Underrådgivere: Systra SA, France (FR)

 


Parsons Brinckerhoff Ltd. (GB)

Underrådgivere: IVV GmbH (D), ISC Consulting Engineers A/S (DK), Orbicon A/S (DK), Tetraplan A/S (DK), Arkitektfirmaet CF Møller A/S (DK) og Lloyd’s Register ODS (DK)

 


Rambøll Danmark A/S

Underrådgivere: TransportTechnologie-Consult Karlsruhe GmbH (D)

 


EMCON A/S (DK)

Underrådgivere: URS/Scott Wilson (GB) og Via Trafik A/S (DK)

 


Grontmij A/S (DK), Atkins Danmark A/S (DK)

Underrådgivere: Incentive Partners (DK)

 



Følgende 7 hold er prækvalificeret til teknisk rådgivning:

 


EKJ rådgivende ingeniører A/S (DK), Ingenieurbüro Dipl.-Ing H. Vössing GmbH (D), Idom Ingenieria y Consultoria S.A. (SP)

Underrådgivere: Tramvia Metropolità S.A. (SP), Delta (DK), KHR arkitekter A/S (DK) og Thing & Wainø landskabsarkitekter ApS (DK)

 


NIRAS A/S (DK)

Underrådgivere: Egis Rail (FR), Light Rail Transit Consultants GmbH (D) og A-2 A/S (DK)

 


Parsons Brinckerhoff Ltd. (GB)

Underrådgivere: IVV GmbH (D), ISC Consulting Engineers A/S (DK), Orbicon A/S (DK), Tetraplan A/S (DK), Arkitektfirmaet CF Møller A/S (DK) og Lloyd’s Register ODS (DK)

 


COWI A/S (DK)

Underrådgivere: Systra SA, France (FR)

 


Rambøll Danmark A/S

Underrådgivere: Ramböll Sverige A/B (S), Rambøll Norge A/S (N), Ramboll Finland (F), TransportTechnologie-Consult Karlsruhe GmbH (D) og Landinspektørfirmaet LE34 A/S (DK)


Grontmij A/S (DK) og Atkins Danmark A/S (DK)


Mott MacDonald Limited (GB)

Underrådgivere: Moe & Brødsgaard A/S, Rådgivende ingeniører (DK)

Juul | Frost (DK)

 

Fakta

  • I alt 16 hold har ansøgt om prækvalifikation, og Odense Kommune har udvalgt de 13 bedste til at afgive bud - 7 for teknisk rådgivning og 6 for bygherrerådgivning.
  • Tilbuddene skal være Odense Kommune i hænde i starten af januar 2012. Herefter vil tilbuddene blive vurderet og forhandlet med hver enkelt af de bydende.
  • Det forventes, at kontrakterne kan blive underskrevet i april 2012.
  • Der vil også blive udbudt en opgave vedrørende design og visualisering. Det er planen, at denne opgave annonceres som et EU-udbud i løbet af de kommende uger.
  • Du kan løbende følge arbejdet med letbanen på www.odense.dk/letbane.


For yderligere oplysninger kontakt:

Projektchef Hanne Moe på hamoe@odense.dk eller tlf. 24263960.