Spring til indhold
Nyhed

HHX-elever drager omsorg om Odenses ældre til Operation Dagsværk

03-11-2009

Den 4. november vil flere tusind unge fra landets gymnasier og folkeskoler smøge ærmerne op og tjene penge ind til Operation Dagsværk. 50 HHX-studerende fra Tietgen Skolen i Odense tilbringer dagen hos byens ældre, hvor de skal fungere som ekstra hænder i hjemmeplejen og på plejecentrene. De unge skal tilbringe fem timer med at drage omsorg og hygge om de ældre. Fx kan de gå tur, læse avisen højt, lave kaffe, spille kort eller bare snakke med de ældre.


- Eleverne har taget positivt imod tilbuddet om at komme ud til de ældre mennesker. De forventer at få en hyggelig dag med mange nye oplevelser og nye indtryk, og de glæder sig til at komme ud i virkeligheden for en dag, siger formand for Operation Dagsværk på Tietgen Skolen, Sabrina Madsen.


To gode formål i ét

De unge HHX-elever har god grund til at sove godt om natten. I den gode sags tjeneste vil de nemlig slå to fluer med et smæk: - Vi har fået et virkelig godt job til Operation Dagsværk i år. Vi får lov til at samle penge ind til en god sag, mens vi giver de ældre en oplevelse og et afbræk i hverdagen, siger Sabrina Madsen.

I år samler Operation Dagsværk ind til et uddannelses- og demokratiprojekt i Zimbabwe, som skal beskytte de zimbabwiske unge mod politisk misbrug. Projektet hedder "Breaking the Culture of Silence" og vil gøre op med vold og undertrykkelse og i stedet fokusere på rettigheder og demokratisk indflydelse.


Yderligere information:

Uddannelseskoordinator, Odense Kommune, Karin Albjerg: Tlf. 65 51 33 50, mobil 22 49 33 50.

Formand for Operation Dagsværk på Tietgen Skolen, Sabrina Madsen: mobil 61 28 44 89