Spring til indhold
Luk

Tysk tv-station besøger Odense

13-04-2007


Søndag eftermiddag den 15. april kan tyskerne læne sig tilbage i sofaen og lære mere om Odense. ZDF har nemlig besøgt byen for at lave et indslag om bl.a. Odenses initiativer på cykelområdet.

 

I tirsdags besøgte ZDF Odense for at lave et indslag til ”ZDF.umvelt”. Det er Odenses rolle i EU-projektet CIVITAS, der har vakt den tyske kanals opmærksomhed. Det var især projekter med cykling og Familien BilFri, som de tyske reportere var nysgerrige efter at høre mere om.

 

- Vi har før haft koreaner på besøg, som filmede Odense Cykelby. Nu er det så et tysk tv-hold, som har fundet vej hertil. Jeg er meget glad for, at vi kan lave projekter for at fremme bæredygtig trafik i Odense, som omverden synes er interessante og spændende at vise frem til deres landsmænd. Det er tit gæster udefra, der kan gøre os opmærksomme på, at vi i Odense faktisk gør noget særligt for f.eks. cyklisterne, siger Rådmand Anker Boye.

 

Projektleder i CIVITAS i Odense Troels Andersen blev interviewet om de tiltag, som Odense gør for at fremme cykling i byen. I Civitas-regi er det bl.a. nyopfindelsen, Cykelscanneren, som ZDF var interesseret i. En deltager fra projektet Familien BilFri blev også interviewet.

 

Efter interviewene gik filmholdet på opdagelse i Odense for at finde flere gode historier. På søndag den 15. april mellem 13-14 kan vi sammen med tyskerne læne os tilbage i de bløde sæder og se, hvad ZDF så fik ud af deres besøg i Odense. God fornøjelse!

 

http://www.civitas-initiative.eu

www.cykelby.dk

 

 

 

 

PRINT
Tilføj link i FacebookTilføj link i TwitterFøj til favoritterSend til en ven|Vis flere muligheder