Spring til indhold
Luk

Slut med rygning i foreningslokalerne

20-09-2007


 

Slut med rygning i foreningslokalerne

 

Det er ikke længere tilladt at ryge i foreningslokalerne. Fra den 15. august i 2007 har Folketinget vedtaget, at det ikke længere er tilladt at ryge i foreningslokaler – uanset tilskud eller ej fra kommunen.

 

Loven gælder uanset om foreningsaktiviteterne foregår i kommunale lokaler, egne lokaler eller lejede lokaler. Formålet med loven er, at ingen ufrivilligt udsættes for passive rygning.

 

Lovens § 18 gælder: ”I indendørs lokaliteter, hvortil offentligheden har adgang, er det ikke tilladt at ryge”. I bemærkningerne til loven står der, at loven gælder alle offentligt tilgængelige lokaliteter, uanset om det er en privat, en foreningsejet eller en offentlig lokalitet. Loven kan findes på Folketingets hjemmeside www.ft.dk.

 

På Arbejdstilsynets hjemmeside fremgår det desuden, at en forening pr. definition er offentlig tilgængelig, hvis der er fri adgang til at melde sig ind. det betyder, at det ikke vil være tilladt at ryge i foreningens lokaler. Se mere påwww.at.dk.

 

Er der spørgsmål til fortolkning af Lov om røgfri miljøer, kommentarer eller lignende er du velkommen til at kontakte Fritidskonsulent Michael Gravesen på telefon 65515325 eller mailmig@odense.dk

 

 

 

PRINT
Tilføj link i FacebookTilføj link i TwitterFøj til favoritterSend til en ven|Vis flere muligheder