Spring til indhold
Luk

Sæsonstart Odense Symfoniorkester

28-08-2007


Sæsonstart à la russe torsdag den 6. september kl. 20.00 i Odense Koncerthus · Carl Nielsen Salen

 

Odense Symfoniorkester åbner abonnementssæsonen med et rent russisk program dirigeret af rumæneren Christian Badea.

 

Mange komponister - både før og efter Rakhmaninov - har haft fingrene i det tema af Paganini, der ligger til grund for Rakhmaninovs Rapsodi fra 1934. Vi nævner i flæng romantikerne Liszt og Brahms, fra nyere tid Boris Blacher, Lutoslawski og Poul Ruders og fra populærmusikken Benny Goodman og Andrew Lloyd Webber. Rapsodiens 24 variationer giver den unge russiske pianist Katia Mechetina rig lejlighed til at demonstrere sin store klaverbegavelse. Hun begyndte sin karriere som vidunderbarn, men i modsætning til mange andre af slagsen holdt talentet, hvad det lovede, og også som voksen klaversolist vækker Katia Mechetina nu stor begejstring.

 

Programmets andet værk er en af sæsones mange "5. symfonier" - Sergej Prokofievs. I 1918 forlod Prokofiev Rusland og turnerede i nogle år med stor succes som pianist i USA. Senere slog han sig ned i Paris, men i 1934 vendte han definitivt tilbage til sit fødeland, hvor han bestræbte sig på at skrive musik, der huede magthaverne, uden at sætte sin kunstneriske integritet over styr. Prokofiev anså selv den 5. symfoni som kulminationen på mange års arbejde, og førsteopførelsen i det krigshærgede Moskva i januar 1945 blev mødt med enorm begejstring. Også i udlandet fik man hurtigt øjnene op for dette mesterværk, der siden har gået sin sejrsgang over hele verden.

 

Odense Symfoniorkester

Dirigent: Christian Badea

Solist: Katia Mechetina, klaver

Program: Nemescu: Finaleph

Rakhmaninov: Paganini Rapsodi

Prokofiev: Symfoni nr. 5

 

Billetpriser: kr. 185, 140 og 70. Billetsalg i Carl Nielsen Museet, Odense Koncerthus mandag-tirsdag-onsdag kl. 14-17 samt på dage med aftenkoncert med entré i Carl Nielsen Salen kl. 16.00-21.30. Billettelefon 66 12 44 80.

Online billetsalg døgnet rundt (indtil 8 dage før koncerten) på www.odensesymfoni.dk.

PRINT
Tilføj link i FacebookTilføj link i TwitterFøj til favoritterSend til en ven|Vis flere muligheder