Spring til indhold
Luk

Raps i fynske biler

16-08-2007


Odense Kommune, Egeskov Gods, Aarstiderne og DTU går sammen og byder nu ind med en idé til Danmarks hidtil største projekt, hvor biler kører på rapsolie.

 

Kort før sommerferien godkendte Folketinget, at der afsættes midler til forsøg med biobrændstoffer i danske dieselbiler for at nedbringe CO2 udslippet og afprøve alternativ energi i transportsektoren. I alt godt 60 millioner kroner udmøntes over de næste par år til spændende miljøinitiativer.

 

Nu præsenterer Odense kommune, Egeskov Gods, Aarstiderne og DTU en projektidé, hvor et stort antal biler og lastvogne med meget forskelligt kørselsbehov som forsøg skal køre på rapsolie - et forsøg, der vil blive Danmarks hidtil største.

 

- Det er en enestående chance for at få sat fokus på alternativ brændsel til det stigende antal biler på vejene og i vores byer, siger Jan Boye og Michael Ahlefeldt. De glæder sig over, at en bred vifte af aktører - spændende fra firmaet Aarstiderne til en række kommunale selskaber i Odense – bl.a. Odense Bytrafik, Odense Brandvæsen, Odense Energi, Odense Renovationsselskab og Odense Vandselskab – vil levere biler i forsøget.

 

Koldpresset rapsolie har gennem flere år været under udvikling, og især den tyske transportsektor har taget brændstoffet til sig som reelt alternativ til almindelig diesel. Det vurderes, at cirka 20.000 lastvogne og 100.000 tyske personbiler i dag kører på planteolie.

 

Fredag den 17. august kl. 13.00 er pressen inviteret til at være med, når den fælles interessetilkendegivelse til Færdselsstyrelsen bliver skrevet under af Greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille, Egeskov, Adm. dir., Annette Hartwig Larsen, Aarstiderne, Professor Henrik Carlsen, DTU og Borgmester Jan Boye, Odense.

 

Pressemødet bliver holdt i Økonomiudvalgsværelset ved borgmesterens kontor.

PRINT
Tilføj link i FacebookTilføj link i TwitterFøj til favoritterSend til en ven|Vis flere muligheder