Spring til indhold
Luk

Husk hinanden på selen

16-04-2007


Husk hinanden på selen

Bliv omfavnet i gågaden eller tjek de to smadrede biler på p-pladsen ved Rosengårdscenteret. Begge tiltag er en del af kampagnen "Husk hinanden på selen!", som bliver kickstartet i Odense den 16. april om eftermiddagen

Kampagnebudskabet er klart "Husk hinanden på at bruge selen". Og det er familie og venner, der skal huske hinanden på selen. Undersøgelser viser nemlig, at man er mere motiveret til at ændre adfærd, hvis budskabet kommer fra én, som man kender godt. At huske hinanden på selen er omsorg for dem, man holder af.

- Vi fanger stadig mange, der ikke bruger sele, så det er vigtigt med en kampagne, der sætter fokus på selebrug. Vi ved jo, at selen redder liv, udtaler vicepolitiinspektør Peder Pedersen, Fyns Politi. Hvis alle brugte sele, ville man på landsplan undgå 54 dræbte og 238 alvorligt skadede om året.

 

Kampagnetiltag i Odense

I Odense kan man se budskabet "Husk hinanden på selen" på vejkantplakater, plakater, postkort, radiospots, viralfilm og www.huskselen.dk. Derudover markeres kampagnen med en krammepatrulje i gågaden og 2 smadrede biler.

- I Odense uddeler vi plakater med far og søn samt klistermærker til alle 140 daginstitutioner i løbet af kampagnen, udtaler Mette Fynbo, kampagneleder i Odense.

- Børnene er gode til at huske far og mor på selen, og desuden kan forældrene selv se budskabet hængt op i daginstitutionen, tilføjer hun. 

 

Krammepatruljen går i gågaden i Odense midtby mandag den 16. april kl. 15-17. Forbipasserende får et kram for at symbolisere, at vi skal passe på hinanden bl.a. ved at huske hinanden på at bruge selen.

De 2 smadrede biler med budskaber og fakta er opstillet ved Rosengårdscentret (ved p-plads nær Texaco) fra mandag middag og hele uge 16. De fortæller 2 fiktive ulykkeshistorier. Og de viser, hvor vigtigt det er at bruge selen - også når man ikke kører stærkt.

 

Odense Kommune uddeler også plakater på ca. 80 lokale virksomheder, så medarbejderne ser budskabet på vej ud til bilen.

 

Kampagnen er landsdækkende og kører i uge 16-18 fra mandag den 16. april. Bag kampagnen står kommunerne, Rådet for Større Færdselssikkerhed, politiet og Vejdirektoratet.

 

Yderligere oplysninger

www.huskselen.dk - mulighed for at downloade pressefotos af krammepatruljen m.m.

Ønskes lokale fotos af krammepatruljen i Odense kan Marie Borg fra patruljen kontaktes på 20814844

For yderligere information kan kampagneleder Mette Fynbo kontaktes på tlf. 23725170

PRINT
Tilføj link i FacebookTilføj link i TwitterFøj til favoritterSend til en ven|Vis flere muligheder