Spring til indhold
Luk

FynBus introducerer en ONLINEbus i Odense

31-08-2007


Mandag den 3. september 2007 introducerer FynBus som det første danske trafikselskab ONLINEbussen - et nyt og innovativt tilbud til buspassagererne, der optimerer og nyttiggør rejsetiden i bussen.

 

ONLINEbussen, der kommer til at køre i Odense på bybus-strækningen mellem Odense Banegård Center og universitetet, er forsynet med en helt ny type informationssystem. Via fladskærme tilbydes buspassagererne onlineinformation om bus og togdriften, vejrudsigter og nyheder fra DR i tekst og tv-klip samt kulturinformation og kommuneinformation fra Odense Kommune.

 

Udover informationsskærmen er ONLINEbusserne udstyret med trådløst netværk, og det betyder, at alle med en bærbar computer, notepad eller mobiltelefon med internetadgang kan logge på internettet under busturen. FynBus er det første trafikselskab, der gennemfører projektet i bussystemet.

 

ONLINEbussen er et pilotprojekt, og målet er dels at indsamle erfaringer med, hvordan systemet kommer til at fungere og dels at undersøge kundernes behov. Foreløbig gennemføres projektet frem til årsskiftet, og der kommer til at køre i alt fem eksemplarer af bussen.

 

ONLINEbussen, der er støttet af EU-midler, er et samarbejde mellem FynBus, Odense Kommune, Kofoed og Larsen og ClearWire.   

 

Yderligere oplysninger:

  • For generelle spørgsmål kontakt direktør i FynBus, Lars Oksbjerre på tlf. 3067 1167
  • For spørgsmål omkring informationsskærmen, kontakt Christian Meisner, tlf. 2538 7776
  • For spørgsmål omkring den trådløse internetadgang, kontakt adm. Direktør i ClearWire,  Peter Jerry Sørensen, tlf. 4060 5525
PRINT
Tilføj link i FacebookTilføj link i TwitterFøj til favoritterSend til en ven|Vis flere muligheder