Danskuddannelse

Som udlænding, der er fyldt 18 år og bosiddende i Odense Kommune, har du mulighed for at modtage gratis danskundervisning.

Kontaktinformation

Danskundervisning

Tlf. 63 75 66 53

Åbningstider for personlig henvendelse

Man - onsdag 9:00-15:00
Torsdag 9:00-17:15
Fredag 9:00-13:15

Digital post

Danskundervisning

For translation: Use the translate button in the upper right corner of the page.

 

Hvordan får jeg tilbud om danskuddannelse?

Ønsker du tilbud om danskundervisning, skal du henvende dig til Odense Kommune. Din ret til danskuddannelse vil derefter blive vurderet.

 

Har du ret til danskuddannelse vil du blive henvist til sprogcenter Lærdansk, hvor du vil kunne begynde på undervisning senest 14 dage efter henvisningen. Du har også mulighed for at vælge et andet sprogcenter end sprogcenter Lærdansk. Det kan du få mere at vide om, når du kontakter os.

Din ret til danskundervisning

Din ret til danskuddannelse (Arbejdsmarkedsrettet danskuddannelse) gælder i op til 1 år og 6 måneder fra den dag, hvor du får et tilbud om undervisning. Det gælder også, selvom du ikke møder op. 

 

Hvis du ikke kontakter kommunen inden 14 dage efter du er registreret her i landet, beregnes starttidspunktet for perioden på 1 år og 6 måneder fra 4 uger efter, du er blevet registreret. Det betyder, at for hver dag efter de 4 uger, bliver der mindre tid til at gennemføre de 250 timer uddannelsestimer.  Hvis du ikke bliver færdig med de 250 timer på højst 1 år og 6 måneder, vil du ikke senere kunne deltage i Danskuddannelse.

Brug for hjælp?

Har du brug for flere informationer, kan du kontakte os. Vi opfordrer til at alt kontakt sker via e-mail eller telefon (se oplysninger i kontaktboksen).

Kontaktpersoner: Elin Topp Olsen, tlf. 63 75 66 56, Britt Wiinberg, tlf. 63 75 66 53.

Opdateret 02-02-2017

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen